Моноклональні антитіла в нашій практиці

Продовжується  лікування COVID-19 в умовах нашої клініки.  Ми намагаємось надавати повну та сучасну допомогу всім нашим пацієнтам. Надзвичайно важливо вчасно звертатися за медичною допомогою, адже самолікування в домашніх умовах може призвести  до непоправних результатів. Якщо Ви, або Ваші близькі захворіли, та підозрююте  або знаєте, що це COVID-19, Ви можете звернутись  до сімейного лікаря за направленням до МКЛ №8 (якщо у Вас виникнуть питання, можете задасти їх в денний час за телефоном  093-59-95-083).

Нещодавно з’явилась можливість  використовувати препарати моноклональних антитіл у пацієнтів з  COVID-19 (бамланівімаб та етесевімаб)  для пацієнтів з легким або середнім ступенем важкості захворювання, але з високим ризиком прогресування до тяжкого захворювання, що входять до Протоколу «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)» .  Терапія моноклональними антитілами проводиться в умовах ЗОЗ, які надають стаціонарну медичну  допомогу  хворим на гостру респіраторну хворобу  COVID-19, за  направленням лікаря загальної  практики-сімейного лікаря  та лікаря – терапевта

Комбінацію препаратів бамланівімаб та етесевімаб  слід вводити  разом  якомога швидше від початку симптомів у пацієнтів, які мають високий ризик прогресування до тяжкого перебігу COVID-19 .